Fast Track cursus voor vinologen

 

Fast track WSET level 3

 

Let op: Deze brugcursus is exclusief voor vinologen met een SDEN erkenning!

Exclusief voor Vinologen heeft de Anja Vondenhoff deze brugcursus samengesteld.

 

Opzet en verwachting

De training richt zich op de onderwerpen die je moet weten om het WSET level 3 examen met succes te behalen. Zo moet je in staat zijn om een proefnotitie te schrijven volgens de WSET Systematic Approach. Tijdens elke les worden er zes wijnen geproefd en beschreven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theorie rondom viticulture, vinificatie, versterkte wijnen en distillaten. Ook een examentraining maakt een onderdeel uit van het programma, want het examen is in het Engels dus ook dat vraagt de nodige aandacht.

 

Na bevestiging van inschrijving zullen alle Powerpoint presenties al van te voren worden toegestuurd.

 

De lessen zijn deels in het Nederlands, deels in het Engels. Deze cursus wordt gegeven op zondagen. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 120 uur. Afhankelijk van je vooropleiding, je wijnproefvaardigheid en je kennis van het Engels kan dit oplopen tot circa 140 uur of meer. Het is mogelijk om het studiepakket eerder te bestellen, zodat er voorafgaand aan de cursus al kan worden gestudeerd.

De lesdagen zijn behoorlijk intensief. Begin daarom elke lesdag goed uitgerust en voorbereid. Reserveer tevens voldoende (studie)tijd voorafgaand aan het examen. Na afloop van het examen duurt het circa 12 weken voordat het door WSET is nagekeken.

Cursusgegevens

Deze cursus bestaat uit 3 lesdagen en een examen. Alle lesdagen zijn op zondag.

De kosten voor deze cursus bedragen: € 300,- exclusief BTW voor de 3 lesdagen (inclusief wijnen). € 250,- exclusief BTW voor het WSET examen. € 125,- exclusief BTW voor het WSET level 3 lesboek. Het is zéér aan te raden om het boek van te voren te kopen en te bestuderen.

 

Lesmomenten, lestijden en leslocatie

Les 1: zondag 16 september 2018

We starten om 10:00 uur en eindigen rond 14/14:30 uur. Tussen de middag en tegen het einde serveer ik even iets lekkers, zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft te rijden.

De locatie is: Koningshaven 114 te Apeldoorn. Vanaf CS is het 5 minuten lopen.

Voorafgaand aan deze les heb je alles al geleerd over viticultuur en vinificatie.

Les 2: zondag 7 oktober 2018

Dezelfde lestijden, al eindigen we dan meestal iets eerder. We oefenen het beantwoorden van examen vragen.

Voorafgaand aan deze les heb je alles al geleerd over alle wijngebieden in de wereld.

Les 3: zondag 4 november 2018

Dezelfde lestijden.  Voorafgaand aan deze les leer je alles over mousserende wijnen, zoete wijnen en versterkte wijnen. We proeven wederom zes wijnen en oefenen het beantwoorden van examenvragen.

 

Examen voorbereiding

Het is best lastig om altijd te focussen op een examen. Drukte op je werk, privézaken en overige dingetjes zijn niet altijd goed in balans te brengen met een intensieve studie. Vandaar dat er zo af en toe theorie vragen (via mail) jouw richting uit worden gestuurd. Die helpen je hopelijk om scherp te blijven en om te focussen op die zaken die voor je examen écht belangrijk zijn.

Examen en examenlocatie

Het examen wordt afgenomen op dinsdag 27 november of op maandag 3 DECEMBER in APELDOORN met een start om 18:45/19:00 uur en einde 22:00 uur. Tijdens het examen schrijf je een proefnotitie voor een witte wijn en een rode wijn. Na het proeven is er een zeer korte pauze. Het theoretische examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen en 4 open vragen.

Examen locatie: LAAN VAN DE MENSENRECHTEN 500 te APELDOORN (SCHOOLGEBOUW AVENTUS). MELDEN BIJ DE CENTRALE RECEPTIE AUB.

 

Er is een optie om het examen ook in het Nederlands te maken. Dat examen is € 35,= euro duurder.

Over Anja

Anja staat voor vakkennis, passie voor wijn (en Champagne) en sommeliervaardigheden, met als doel om (jonge) mensen op te leiden voor de restaurantbranche of wijnvakhandel.

Contact

Anja Vondenhoff
Weinakademiker
M: +31(0)623228216