Wijnreis naar de Rheingau: Schloss Johannisberg (foto Oscar Hoogland)

Wijnreis Rheingau, Mittelrhein, Mosel (foto Oscar Hoogland)

Welkom bij WIJNCAMPUS.NL

Anja Vondenhoff is oprichter van www.wijncampus.nl, wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de in 2018 opgerichte SommelierOorkonde cursus.

Na een studie in Miami (Master of Science in Hospitality Management van Florida International University) en werk in Washington D.C. (Marriott), Boston en M√ľnchen (Hilton International) werkte Anja van 2011-2018 aan De Academie voor Gastronomie waar ze diverse WSET-wijncursussen heeft gegeven op niveau 2 en 3.

Al bijna 20 jaar geeft Anja SDEN 2 en SDEN3 cursussen en sinds 2012 ook les aan de hoogste WSET-opleiding, de Diploma course, voor het onderdeel mousserende wijn (unit 5). Voor WSET is ze tevens een erkend docent (Certified Educator).

Anja won in 2011 de wedstrijd voor Champagne ambassadeur. Eerst in Nederland en naderhand won ze ook de Europese versie van deze wedstrijd. Behalve een voorliefde voor deze bruisende drank geniet ze van elke wijn die de mogelijkheid heeft om op fles verder te rijpen en om dergelijke wijnen te combineren met uiteenlopende gerechten.

Vanaf 2017 is Anja voorzitter van de Club of Weinakademiker namens de Benelux en sinds 2018 Certified Sommelier van The Court of Master Sommeliers.

Over Anja

Anja staat voor vakkennis, passie voor wijn (en Champagne) en sommeliervaardigheden, met als doel om (jonge) mensen op te leiden voor de restaurantbranche of wijnvakhandel.

Contact

Anja Vondenhoff
Weinakademiker
M: +31(0)623228216