Fast Track cursus voor vinologen
Fast track WSET level 3

Leuk dat je interesse hebt in de Fast Track cursus, speciaal bedoeld voor Vinologen!

De cursus richt zich op de onderwerpen die je moet weten om het WSET Advanced | level 3 examen met succes te behalen. We doen dit bij mij thuis in Apeldoorn (op loopafstand van CS). De groepsgrootte is minimaal 3 en maximaal 6 personen. We werken dus in een kleine groep en daarin verschilt mijn aanpak met die van anderen.

Ook 3 online examentrainingen maken onderdeel uit van de cursus. De oefenvragen ontvang je gedurende de weken dat er geen cursus is. Ik de antwoorden voor na en jij ontvang telkens een persoonlijke feedback.

Tijdens elke cursusdag oefenen we met het schrijven van een proefnotitie volgens de WSET Systematic Approach for Tasting. Per cursusdag worden er minimaal zes wijnen geproefd. Tijdens de eerste cursusdag zijn dat er waarschijnlijk iets minder. De andere cursusdagen proeven we dus 8-10 wijnen.

Alhoewel ik merk dat iedereen het proeven best wel spannend vind, zit de uitdaging vooral in de theorie. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan thema’s zoals viticultuur, vinificatie, mousserende- en versterkte wijnen.

Je mag zelf bepalen of je examen in het Nederlands of in het Engels doet. Als je het lastig vindt om deze keuze te maken, dan is het advies om te kiezen voor een Nederlandstalig examen. Wil je verder studeren naar de Diploma Course (level 4) dan is het advies om te kiezen voor een Engelstalig examen.

De 3 cursusdagen zijn deels in het Nederlands, deels in het Engels. Deze cursus wordt gegeven op zondagen. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 120 uur. Afhankelijk van je vooropleiding, je wijnproefvaardigheid en je kennis van het Engels kan dit oplopen tot circa 140 uur of meer. Het is mogelijk om het studiepakket eerder te bestellen, zodat er voorafgaand aan de cursus al kan worden gestudeerd.

De cursusdagen zijn behoorlijk intensief. Begin daarom elke cursusdag goed uitgerust en voorbereid. Reserveer tevens voldoende (studie)tijd voorafgaand aan het examen. Na afloop van het examen duurt het circa 12 weken voordat het door WSET is nagekeken.

De kosten voor deze cursus bedragen € 675,=:

€ 300,- exclusief btw voor de 3 lesdagen en de 3 online examentrainingen (inclusief wijnen).

€ 250,- exclusief btw voor het WSET examen.

€ 125,- exclusief btw voor het WSET level 3 lesboek. Het is zéér aan te raden om het boek van te voren te kopen en te bestuderen. Je kunt ook een compleet studiepakket lenen van iemand anders. Je mag zelf bepalen of je examen doet in het Engels (aan te raden indien je de Diploma Course gaat doen) of in het Nederlands. Het examen in het Nederlands is helaas circa € 25 duurder. In overleg kunnen we een betaalregeling afspreken.

Cursusdagen: zondag 14 maart 2021; zondag 11 april 2021; zondag 9 mei 2021

Tijd: van 13:00- 17:00 uur. Ik regel iets te eten na afloop.

Examendatum: waarschijnlijk MAANDAG 31 mei 2021 van 13-17 uur in Amersfoort (uiterlijke inschrijfdatum is 6 weken van te voren).

Uiteraard kun je altijd even bellen. Mijn gegevens staan hieronder vermeld.

Anja Vondenhoff, Weinakademiker
M: +31(0)623228216

6 + 4 =